Termékek




Minden címke 139



Mutasd az összes cikket...

7 terület, ahol a műfű használata kimondottan előnyös

|
Címkék : kert, műfű

Sokszor halljuk vásárlóinktól a kérdést:

De mire való a műfű egyáltalán, hol lehet azt jól használni?

Ön is hasonlóan gondolkozik? Elképzelni sem tudja, hogyan és miért "vetemedne" bárki műfű használatra, főleg, ha még kertes házban is lakik?

Akkor Önnek is érdemes elolvasnia cikkünket.

Nos, íme 7 olyan terület, ahol biztosan elégedett lesz a műfűvel!

Azt kérdezhetnék, akinek kertes háza van, az minek foglalkozna műfűvel!?

1. Mert a műfűvel tökéletes szegélyeket lehet létrehozni, ráadásul megelőzzük azt a problémát, ami a szegélykövek esetében nyáron a forróságban előjön, miszerint a kövek melletti kb.10 cm-es részben kisárgul a fű.(a szegélykövet tartó betonozás, illetve ennek a betonnak a felhevülésének következtében a fű gyökere nem bírja és elpusztul)

2. Kisméretű hátsó kertekben kiváló megoldás.

Egyrészt, mert nem kell a fűnyírással bajlódni, hiszen több idő elővenni, majd elpakolni a gépet, mint lenyírni egy hasonló méretű területet.

Másrészt, akik eleve kevés hellyel rendelkeznek, azoknak egy kerti tároló fészer még inkább leszűkítené a kertrendező mozgásterét. Műfű használatával viszont nem kell hatalmas fészer a fűnyíró, szegélynyíró és egyéb nagy méretű kerti gép tárolására.

3. Szőnyeg helyett teraszokra.

Még a hátsó kerttel rendelkezőknek is érdemes valamilyen átmenetet biztosítani a lakótér és a kert között, főleg, ha nagyobb méretű terasszal rendelkeznek.

Erre kiváló megoldás lehet néhány kaspós növény, vagy a műfű beillesztése is.

4. Emeleti teraszokon kényelmes.

Képzelje csak el, az emeleti hálószobából kilép a kis teraszra, hogy egy rohanós nap előtt még pár perc nyugalommal teljen és élvezze a csendet, a természetet, a tájat.

Vajon nem kényelmesebb egy puha, rugalmas és még szépen zöldellő műfű, mint egy kemény, rideg kőburkolat?

Nagyvárosi emberek kis menedéke a balkon.

Sokan (főként a vidéki gyökerekkel rendelkezők és a tudatosabb életmódot folytatók közül) termesztenek itt néhány tő paradicsomot, paprikát vagy fűszernövényeket balkonládákban, kaspókban.

5. Balkonok barátságosabbá tételére.

Ugye mennyivel megnyugtatóbb egy kis zöld a szürke házrengetegben?

6. Társasházak tetőteraszán közösségi térként hívogató megoldás a műfű

Azoknál a társasházaknál, ahol nincs lehetőség udvar kialakítására, kiváló megoldás lehet, ha a tető egy részét alakítják ki hasonló funkció ellátására. Így az itt élőknek is lehetősége nyílik egy kis szabadtéri grillezésre, piknikezésre, baráti összejövetelek megrendezésére.

7. Penthouse-ok, emeleti rendezvénytermek teraszára helyezve

Ma már nem ritkák a penthouse kialakítású lakások, amelyek alapterülete vetekszik a családi házakéval, mégis a nagyvárosi nyüzsgést, életvitelt megtartva nyújt valódi otthont. Általában egészen nagy terasz is tartozik ezekhez a lakásokhoz. Ezeknek a teraszoknak a műfüves borítása adja meg az otthon végső formáját.

Legyen szó penthouse-okról vagy rendezvényközpontok emeleti teraszairól az biztos, hogy a műfű egy kis természetességet varázsol a térbe, még ha a legnyüzsgőbb nagyváros közepén vagyunk is.

A képek illusztrációk, forrásuk: internet